
عبور ازسینمای سانسور
وضعیت غیرطبیعی در فیلمسازی ایران
کتاب عبور از سینمای سانسور، نوشتۀ وحید جلیلی، به وضعیت غیرطبیعی در فیلمسازی ایران میپردازد. این کتاب از یک مقدمه و 15 نوشتار و گفتوگو تشکیل شده است: مسئلۀ سینمای ایران، پیوند ژنرال ازهاری و سناتور مککارتی، سینمای دینی، اما کدام دین؟، معناگرایی یا آرمانگریزی؟، چالش عبور از سینمای سانسور، انفعال و باندبازی، جشنوارۀ شاهسلطان حسینی، آنفولانزای سیمرغی در جشنوارۀ فیلمهای «فجرانسوی»، قواعد استثنایی، حقیقت برو گم شو!، کلیشهشکنی کلیشهای، منطقۀ ممنوعه و «لوکیشنها»ی گمشده، سینما بهمثابه انرژی هستهای، بازگشت عباس و سراغ خانۀ کدخدا و...
گزیدۀ متن کتاب عبور از سینمای سانسور
چهل سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، الیور استون؛ کارگردان شهیر آمریکایی در سینما فلسطین تهران، سؤالی را با سینماگران ایران درمیان گذاشت: «چرا سینما را برای روایت انقلابتان بهکار نگرفتهاید؟» یکی از میان جمع فریاد کشید: «حرف سیاسی نزن! آمدهایم از هنر بشنویم.»
همین یک صحنه برای توضیحِ نام این کتاب بهاندازۀ کافی گویاست: «سینمای سانسور». سینمایی که حتی الیور استون را بهخاطر آنکه چنین پرسشی در میان نهاده، توبیخ میکند و به او هشدار میدهد که بهدستور روشنفکران غربگرا در ایران، حرف زدن از انقلاب نشانۀ بیهنری است!
برای تهیه کتاب عبور از سینمای سانسور و سایر آثار نویسنده، کلیک کنید.
لولا
جام زهر
دیدم که جانم میرود
روایت سوم
کاش برگردی
سربلند
تنها برای لبخند
خط مقدم
غدیردرمدائن
سکوی پنهان
حماسه هویزه
آینه جادو/جلددوم
آینه جادو/جلداول
پریشان موی و خاک آلود
تاابدزندگی جلد1
فیض روح القدس
ازمشهدتاژوهانسبورگ
ادبستان کساء
ماجرای فکرآوینی
شرح نهج البلاغه/راه روشن مدیران
تنها در محراب.شهید مدرس