
مدیریت و سازندگی


۱۷۱

۱۴۰۲

۹۷۸۶۲۲۹۳۸۱۲۴۳
این کتاب محصول تنظیم و تدوین چند سخنرانی از استاد علی صفایی حائری در ابتدای دهه شصت است. در فصل اول، فضای مدیریتی امام خمینی (ره) در ابتدای انقلاب و تشکیل سازمانهای انقلابی در آن زمان با مدیریتی خاص، دستمایه اولیه برای طرح سؤال درباره مدیریت و سازماندهی اسلامی شده است.
در فصول دوم و سوم، زمینهها و خطوط کلی چنین مدیریتی طرح میشود و معلوم میشود تربیت و سازندگی نقشی اساسی در این نوع مدیریت دارد. در فصل چهارم، روش مدیریت اَلله، رسول، امام و ولیفقیه مرور میشود. در فصل پنجم هم روابط سازمانیِ چنین سازمانی توضیح داده میشود.
برشی از کتاب: پس مسئله طرح انسان در مجموع نظام هستی و جهان است. داستان انسان و جهان مطرح است و جهان مجموعه دنیای بیرون انسان است که با او در ارتباط است. میخواهیم ببینیم میشود انسان را از این مجموعه نظام، منها کرد و فقط در یک حوزه و در یک دایره کوچکتر برایش قانون و حکم و نظام گذاشت یا نه؟ مبنای من این است که اسلام آمده تا به انسان این مجموعه را بدهد؛ چون انسان مستمر است و هم با جامعهاش هم با نظامش ارتباط دارد. نظام مجموعه سنتهای حاکم بر انسان و طبیعت است. این انسان اگر در این جهان مطرح شد. معیارهای حکومتش عوض میشود و به این منتهی میشود که ما به امامت تشیع اعتقاد پیدا کنیم.