زمین های مسلح

زمین های مسلح

ناموجود

وزیری

۹۱۲

۱۴۰۲

۹۷۸۶۲۲۶۶۸۱۵۸۲

معرفی:

کتاب زمین های مسلح یکی از کتاب‌های مجموعه‌ای به نام «حماسهٔ بیست‌وهفت؛ کارنامهٔ عملیاتی لشکر ۲۷ محمد رسول الله» است. این اثر بیانگر حوادثی است که از سال ۱۳۶۱ تا اوایل اردیبهشت ۱۳۶۲ و در جنگ میان ایران و عراق رخ داده است. کتاب حاضر به همهٔ ماجراهایی که در طول عملیات والفجر مقدماتی و عملیات والفجر یک و در فکهٔ جنوبی و فکهٔ شمالی اتفاق افتاده، پرداخته است. سبک‌وسیاق این کتاب نیز همچون کتاب‌های «هم‌پای صاعقه»، «ضربت متقابل»، «شراره‌های خورشید» و «کوهستان آتش» که پیش‌تر منتشر شده، برای مخاطب به نگارش درآمده است.

به‌گفتهٔ نویسنده، «زمین‌های مسلح» اگرچه به‌عنوان یک مجلد است، در حقیقت ۱۰ کتاب از دل آن بیرون می‌آید و به‌لحاظ محتوایی بسیار سنگین است. این کتاب ۱۱ فصل دارد که در حدود ۱۰۰۰ صفحه به حضور لشکر ۲۷ پرداخته است؛ به دو عملیات مهم و پردردسر والفجر مقدماتی و والفجر یک در آن مقطع انجام گرفت و حاشیه‌های بسیاری نیز دربارهٔ آن وجود دارد. گلعلی بابایی در این اثر تلاش کرده تا کل اتفاقات و وقایعی را که در این دو عملیات اتفاق افتاده، بررسی کند. او با همکاری «حسین بهزاد» این کتاب را بر اساس مکالمات بی‌سیم‌ها، بازخوانی جلسات مذاکرهٔ فرماندهان، نقشه‌ها و کالک‌های مربوط به عملیات‌ها و گفت‌وگوی اختصاصی با رزمندگان و فرماندهان زندهٔ دوران جنگ نوشته است. به‌گفتهٔ این نویسنده، رزمندگان حاضر در سه عملیات یادشده، با زمین‌های پوشیده از سیم‌خاردار و مین‌های متنوع مواجه بودند؛ به‌همین‌دلیل آن‌ها بیشتر با این زمین‌ها‌ می‌جنگیدند تا با نیروهای نظامی دشمن. این امر حتی در مکالمات بی‌سیمی فرماندهان نیز آشکار است. مهم‌ترین بخش این کتاب، مذاکرات و جلسه‌هایی است که از ۲۹ اسفند سال ۱۳۶۱ تا دوم فروردین سال ۱۳۶۲ و در منزل «محسن رضایی» در شوش برگزار می‌شود. در این نشست ۳روزه که فرماندهان لشکرها و تیپ‌ها در آن حضور داشتند، درمورد دلایل عدم‌الفتح و ناکامی‌هایی که پس از فتح خرمشهر وجود داشت، به‌صورت مفصل صحبت شده است. فرماندهان جنگ بحث‌های تند و اساسی دربارهٔ عملیات‌هایی که با عدم‌‌فتح مواجه شده بودند، با هم داشتند؛ اینکه چه شد این اتفاقات افتاد و برای آینده چه باید کرد؟ بیشتر فرماندهان از جمله همت، کاظمی، خرازی، سلیمانی، محسن رضایی، رحیم صفوی، عزیز جعفری، غلامعلی رشید و... در این جلسه نقطه‌نظرات مهمی را ارائه داده‌اند. قاسم سلیمانی نیز در ۱۰ بند به بررسی اینکه چرا این اتفاقات رخ داد، پرداخته که به‌طور مفصل شرح آن در کتاب حاضر آمده است.

گزیده کتاب:

«به دنبال عدم‌الفتح عملیات والفجر مقدماتی، فرماندهان عالی جنگ نشست سه روزه‌ای را از ۲۹ اسفند ۱۳۶۱ تا دوم فروردین ۱۳۶۲ در شهر شوش برگزار کردند. در این سلسله نشست‌ها که با حضور فرماندهان لشکرها و تیپ‌های سپاه دنبال شد، حاضرین در جلسه مطالب متنوعی را ارائه دادند. ازجمله در بحث لو رفتن عملیات والفجر مقدماتی، غلامعلی رشید؛ معاون عملیات قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص)، ضمن اذعان به این واقعیت که لو رفتن عملیات‌های ما پدیده‌ جدیدی نبوده است و حتی عملیات‌های موفقی مثل فتح‌المبین و بیت‌المقدس هم لو رفته بودند، جهت برون‌رفت از وضعیت کنونی، سه پیشنهاد ارائه داد.»

کتب دیگر گل علی بابایی
ما رادر شبکه های اجتماعی دنبال کنید